Κωνσταντίνος Ζωχιός


Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής


(Αριθμός Αδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος #1135)

 
 

Σκοπός μας είναι η παροχή κλασσικών υπηρεσιών ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας και προσωπικής αυτο-βελτίωσης , αλλά και διαδικτυακών υπηρεσιών συμβουλευτικής ψυχολογίας, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και τομέων της ζωής καθώς και των δυσκολιών που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει σε αυτές.


Ευελπιστούμε μέσα στον ιστοτοπο αυτό μας να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και αρκετό υλικό που θα καλύψει κάθε πτυχή των προσωπικών σας αναγκών για αυτο-βελτίωση, καθώς και των πνευματικών και γνωστικών σας αναζητήσεων.

Σε μια εποχή που επικρατεί ο βομβαρδισμός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα άνευ ουσίας προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών, τα παιχνίδια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που οδηγούν στην κατάρρευση των κρατών και των πολιτών τους, σε μια εποχή που η οικονομική καταπίεση και έλεγχος είναι η νέα μορφή πολέμου στον πλανήτη, που οδηγεί στον συναισθηματικό και ψυχολογικό έλεγχο και κατάρρευση πληθυσμών και εθνών ολόκληρων, σε μια εποχή που οι ψυχοσωματικές ασθένειες κατακλύζουν την ανθρωπότητα και παίρνουν μακρυά μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα, σε μια εποχή διάλυσης παραδοσιακών αρχών, αξιών και ελευθεριών της ανθρώπινης ύπαρξης, πιστεύουμε πως είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για αλλαγή και βελτίωση. Ανάγκη για την απόκτηση εφοδίων που θα μας επιτρέπουν να μην είμαστε το αποτέλεσμα “παιχνιδιών” και αποφάσεων τρίτων. Και αποτελεσματική αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από εμάς , μέσα από τον κάθε έναν από εμάς. 

Όλοι, στα χρόνια της νεότητάς μας, πριν μας “απορροφήσει” η ζωή με τα προβλήματά της, ονειρευτήκαμε έναν καλύτερο κόσμο, μια κοινωνία όπου ο καθένας θα μπορεί να σκέφτεται και να ενεργεί ελεύθερα, όπου θα μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα , όπου θα υπάρχει σεβασμός για τον άνθρωπο και τις αξίες του.

Κάθε μία κοινωνία όμως, κάθε ομάδα ανθρώπων, μικρή ή μεγάλη, αποτελείται από μονάδες, αποτελείται από άτομα όπως εσύ και εγώ. Και μόνο αν εμείς οι ίδιοι ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με τους εαυτούς μας, αφυπνίζοντας δικά μας στοιχεία που βρίσκονται σε μια καταστολή που μας επέβαλλαν άλλοι πολλές φορές, αν, ξεκινώντας από την δική μας ζωή, αρχίσουμε να αλλάζουμε και να βελτιώνουμε καταστάσεις, αν εμείς επαναφέρουμε στην επιφάνεια βασικές αλήθειες, αξίες και αγαθά , όπως η επικοινωνία, ο σεβασμός, η αγάπη, η ειλικρίνεια... μόνο τότε, με μικρά έστω βήματα κάθε φορά , μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς, αυτούς που αγαπάμε και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Για όσους τα πιο πάνω είναι και δικές του επιθυμίες και “όνειρα”, είμαι σίγουρος πως μέσα από τις υπηρεσίες μας θα βρουν ένα νέο, συναρπαστικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στην κατανόηση του εαυτού μας, των ανθρώπων γύρω μας και τέλος, της ίδιας της ζωής!

Κωνσταντίνος Ζωχιός